Fusie / Sluiting

Fusie check backgroundIntro over Fusie / Sluiting

 
Wat ooit een samenwerkende gemeente was is nu steeds meer aan het versplinteren. Er ontstaan kleine groepen die eigen ideeën hebben en verandering willen. Dit zorgt voor onrust en verwarring. Wat moet er gebeuren? Wie gaat het oplossen? Wat doet de kerkenraad? Waar moeten we heen?
Er moeten veranderingen komen. Alle groepen willen “gehoord” worden en er moet onderzocht zijn in de gemeente wat de wensen/verlangens/ergernissen zijn van elke groep, uiteindelijk wil iedereen een oplossing die voor hen passend is. In de toekomst is die oplossing er, of dit nu als één gemeente is of in meerdere gemeenten.
Bureau Kerkwerk brengt d.m.v. hoor gesprekken in kaart welke groepen er in de gemeente zijn en welke wensen/ergernissen zijn. Gemeente breed doen we onderzoek d.m.v. de KerkSpiegel die toewerkt naar de mogelijke scenario’s. Deze scenario’s worden op een gemeenteavond gepresenteerd, waarna de gemeente mag kiezen welk scenario ze willen uitvoeren. Na dit traject kan er gekeken worden voor extra begeleiding voor het implementeren van de gekozen scenario’s.
Hoor gesprekken

De KerkSpiegel

De KerkKijker

Gemeenteavonden

Bureau Kerkwerk werkt met een klein en professioneel team, daarnaast hebben wij ZZP’rs in dienst voor verschillende werkzaamheden.

Hier een testemonial