Pionieren

 
Er is een groep mensen, uit de gemeente, uit de buurt of zomaar een groep. Deze groep heeft een verlangen, een idee of een opdracht. Deze groep wil een gemeente starten, als zustergemeente of als nieuwe gemeente. Het idee is er, maar de middelen en kennis tot onderzoek en een start missen. De motivatie is hoog alleen mist de sturing.
Er is een plan, dit plan bevat één of meerdere modellen die zijn onderzocht. Dit onderzoek bevat alle ingrediënten om te kunnen starten met een nieuwe gemeente. Er is onderzocht wat de doelgroep is, welke wensen en eisen deze hebben, wat de mogelijkheden zijn qua locatie, financiën, bestuur en leden. Dit alles leidt tot verschillende kerkmodellen die nu toegepast kunnen worden in de praktijk. Er kan gestart worden!
Bureau Kerkwerk kan op meerdere manier helpen binnen kerkplantingsprojecten.

  • Onderzoek en begeleiding van de onderzoekers
  • Tools voor onderzoek
  • Beschrijven van de modellen
  • Training van de pionierders
  • Begeleiding van de pionierders

Wij kunnen een traject van 0 – 100 begeleiden, maar ook op elk moment inspringen voor extra begeleiding of het aanreiken van tools.

Ook voor gemeentes die wel het verlangen hebben om te pionieren maar verder nog geen idee hebben hoe of wat is er de mogelijkheid om Bureau Kerkwerk in te schakelen. Als extern adviseur of interim begeleider.

Bureau Kerkwerk werkt met een klein en professioneel team, daarnaast hebben wij ZZP’rs in dienst voor verschillende werkzaamheden.

Hier een testemonial