Verandertrajecten

Verandertraject - kopieHier een intro voor verandertrajecten

 
De gemeente is wat gestagneerd in de ontwikkeling, vroeger was de wijk levendig en jong, maar steeds meer bewoners zijn verhuisd en de nieuwe bewoners passen niet in plaatje die we ooit als doelgroep voor ogen hadden. De gemeente spreekt de doelgroep niet meer aan en zijn de verbinding wat kwijt. Nu zijn ze opzoek naar verandering, mogelijk de doelgroep en de visie wat bijstellen om weer een levende kerk in de wijk te worden. Maar hoe?
De gemeente heeft haar missie / visie onderzocht en mogelijk herzien. Er is onderzoek gedaan naar de wijk en welke doelgroep zich daar bevindt. Daarnaast is er ook binnen de kerk onderzoek gedaan naar de wensen, de gemeenteleden die voor de verandering al lid waren blijven de kern van de gemeente en zijn het eens met de veranderingen. De kerk leeft weer en is weer in bloei!
Bureau Kerkwerk gaat met de gemeente in gesprek over hoe het nu gaat, wat de visie is en welke doelgroep de kerk nu voor ogen heeft. Vanuit deze informatie doen wij onderzoek binnen de gemeente en sturen wij een werkgroep aan die de wijk onderzoekt. Deze onderzoeken leiden tot verschillende mogelijkheden in verandering, deze worden aan de gemeente voorgelegd. Vanuit hier kan de gemeente verder, met of zonder begeleiding.
Gemeente krijgt gezicht

Hoorgroepen

Mensen krijgen gezicht

Begeleiding

Bureau Kerkwerk werkt met een klein en professioneel team, daarnaast hebben wij ZZP’rs in dienst voor verschillende werkzaamheden.

Hier een testemonial